uponor contec concrete core activation

Εγκατάσταση οροφής

Θέρμανση και ψύξη σε γραφεία και εμπορικά κτίρια

Σύστημα θερμικά ενεργού κτιρίου για οικονομική και ενεργειακή αποδοτικότητα

Όταν σχεδιάζετε ένα γραφείο ή εμπορικό κτίριο, πρέπει να συμπεριλάβετε τον εξαερισμό, τον κλιματισμό και τη θέρμανση. Κάθε τι από αυτά είναι ένα δύσκολο έργο και φυσικά μία επένδυση. Τώρα σκεφτείτε ξανά: γιατί να μην ενσωματώσετε τον εσωτερικό κλιματισμό στην κατασκευή από την αρχή;

Το σύστημα Uponor TAB λειτουργεί με σωλήνες που είναι ενσωματωμένοι στις δομικές τσιμεντένιες πλάκες. Με αυτό τον τρόπο, οι οροφές, τα πατώματα και οι τοίχοι συνεισφέρουν πρωταρχικά στην ψύξη και δευτερευόντως στη θέρμανση του κτιρίου. Οι ενσωματωμένοι σωλήνες ενεργοποιούν το σκυρόδεμα για την αποθήκευση και την εκπομπή θερμικών φορτίων.

Ενώ το σύστημα Uponor TAB δεν είναι κλιματισμός, και δεν αντικαθιστά κανένα σύστημα εξαερισμού, ο ρόλος ,πλέον , των συμβατικών τεχνολογιών μειώνεται στο ελάχιστο. Αυτό βοηθά στην εξασφάλιση του καλύτερου εσωτερικού κλίματος με αόρατο και αθόρυβο τρόπο και χωρίς αέρια ρεύματα. Πρωτοποριακό μέχρι τον πυρήνα του!

 

Καινοτόμο, βιώσιμο και οικονομικά αποδοτικό

Το Uponor Contec χρησιμοποιεί τη θερμική μάζα του σκυροδέματος ενός κτιρίου, με την εγκατάσταση σωλήνων που μεταφέρουν νερό για θέρμανση και ψύξη. Οι οροφές, τα πατώματα και οι τοίχοι μπορούν αν χρησιμοποιηθούν για την ψύξη και για να συνεισφέρουν στο βασικό θερμικό - ψυκτικό φορτίο του κτιρίου.  Οι σωλήνες αξιοποιούν το σκυρόδεμα για να αποθηκεύσουν και να ανταλλάξουν θερμική ενέργεια.

Το Uponor Contec δεν είναι σύστημα κλιματισμού και δεν αντικαθιστά ένα κανονικό σύστημα εξαερισμού. Όμως σε ό,τι αφορά τον χειρισμό των βασικών θερμικών φορτίων, το Uponor Contec μειώνει το ρόλο των συμβατικών συστημάτων κλιματισμού στο ελάχιστο και δημιουργεί ένα ιδανικό και παραγωγικό εσωτερικό κλίμα. Είναι αόρατο, αθόρυβο και χωρίς ρεύματα αέρος. Η θερμοκρασία λειτουργίας του συστήματος είναι κοντά στη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Έτσι, το Uponor Contec μπορεί να συνδυαστεί ιδανικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Συνολικά, το Uponor Contec είναι οικονομικά αποδοτικά λόγω των μειωμένων εξόδων επένδυσης και συντήρησης. Οι αποταμιεύσεις μπορούν να επιτευχθούν κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής αλλά και κατά τη διάρκεια ζωής του κτιρίου - μία συνεισφορά στη βιωσιμότητα.

 

uponor contec ceiling heating and cooling

Uponor Contec εν συντομία

 • Χαμηλό κόστος επένδυσης
 • Βέλτιστη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
 • Συμμόρφωση με πιστοποιητικά βιωσιμότητας για κτίρια π.χ. LEED, BREEAM και DGNB
 • Εξαρτήματα με ελάχιστες ανάγκες για συντήρηση

Θερμικά ενεργό κτίριο με τα συστήματα Uponor Contec ON και Contec TS

Τα γραφεία υπόκεινται συχνά σε μεταβολές στη θερμοκρασία, οι οποίες προκαλούνται από ξαφνική ηλιοφάνεια, ιδιαίτερα στις περιοχές κοντά σε παράθυρα, για παράδειγμα. Για αυτές τις περιπτώσεις προτείνονται  γρήγορα σε ανταπόκριση, υψηλά αποδοτικά συστήματα όπως το Uponor Contec ON.  Το ειδικό στήριγμα του Uponor Contec OΝ εγγυάται ακρίβεια για το ύψος στο οποίο βρίσκονται οι σωλήνες πάνω από το κατώτερο μέρος της οροφής και λειτουργεί ως αποστάτης μεταξύ αυτών και του κατώτερου οπλισμού.

Το Uponor Contec TS επεκτείνει το ρόλο της επιφάνειας σκυροδέματος και προσθέτει μία "θερμική υποδοχή" που επιτρέπει την ψύξη θέρμανση και/ή τα φορτία αιχμής μπορούν να απορροφηθούν την οροφή. Το σύστημα διαθέτει μία αυτόματη συσκευή κλειδώματος. Αυτό σημαίνει ότι, επιπρόσθετα στοιχεία μπορούν αν συνδεθούν στο σύστημα αργότερα. To Uponor Contec TS εγκαθίσταται απευθείας στον ξυλότυπο του δαπέδου και ενώνεται με τις κεντρικές στήλες.

Uponor Contec ON εν συντομία

 • Αυξημένη απόδοση/ γρήγορη προσαρμογή στις αλλαγές
 • Προσαρμογή απότομες ανάγκες φορτίων/ αντιμετώπιση των διακυμάνσεων των φορτίων
 • Βελτίωση του μικροκλίματος σε χώρους εργασίας κοντά σε παράθυρα
 • Αντικατάσταση των δευτερευόντων σωμάτων καλοριφέρ/ θέρμανση ψύξη με ένα σύστημα
 • Όπου απαιτείται, παρέμβαση του χρήστη στον έλεγχο της θερμοκρασίας χώρου

uponor contec ceiling heating and cooling
uponor contec ts thermic socket

Uponor Contec TS εν συντομία

 • Διατήρηση σε εφεδρεία πρόσθετη θερμική ενέργεια
 • Πιο αξιόπιστος προγραμματισμός
 • Εκκίνηση χωρίς άδειασμα του χώρου